Alle videre til programmeringsfasen

Torsdag den 11. maj oplevede både de studerende og SDU Supercomputer Challenge en stor succes, da alle grupper gik videre fra Workshop 2 til programmeringsfasen og semifinalen.

Der var spænding blandt både studerende og dommere, da Claudio Pica stillede sig op for at meddele, hvilke grupper der skulle videre til semifinalen. Forud var gået næsten tre timer med tal, tegninger og forklaringer fra de ni grupper, der stillede op til Workshop 2 med en problemløsningsmodel.

I løbet af messen gik dommerne rundt til hver enkelt gruppe og blev præsenteret for deres modeller, mens også nogle få udefrakommende bidrog til at skabe liv og diskussioner ved standene.

Da tiden for afsløringen endelig kom, kunne Claudio Pica glad fortælle, at alle ni grupper gik videre til programmeringsfasen og semifinalen. En enkelt gruppe blev opfordret til at skrue op for indsatsen, mens et par andre blev fremhævet for originale og lovende løsningsmodeller. To grupper blev opfordret til at slå sig sammen, da de havde ufuldstændige, men fornuftige modeller, der kunne supplere hinanden.

Hårdt arbejde forude

Alle ni grupper kan nu se frem til en sommer med programmering, vejledning og mere programmering. Det er især i de kommende uger, indsatsen skal lægges, da vejlederne og studenterprogrammørerne går på sommerferie. Tiden frem til ferien skal derfor bruges på at afklare de vigtigste tvivlsspørgsmål, mens juli og august primært bliver programmering på egen hånd.

Ved semifinalen torsdag den 24. august skal hver gruppe præsentere et funktionsdygtigt program, der kan køre på ABACUS 2.0. De bedst egnede programmer får herefter lov at køre på supercomputeren frem til finalen i november 2017.

På Facebook ligger der en stribe fotos fra dagen:https://www.facebook.com/pg/sdu.ssc/photos/

Categories: